Mijn naam is Conny Baanen. Geboren en getogen in Rotterdam, waar ik in 1978 als algemeen fysiotherapeut ben begonnen. Hoewel ik mijn werk met veel plezier deed, kwam mijn interesse steeds meer te liggen bij de problematiek in het bekkengebied en ik besloot me daar volledig op te richten. Via Zwangerschapsbegeleiding en diverse aanvullende cursussen kwam ik uiteindelijk terecht bij de post-HBO opleiding tot bekkenfysiotherapeut  In 2005 hoorde ik bij de eerste lichting officieel geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Na jarenlang in een Gezondheidscentrum te hebben gewerkt ben ik in 2011 mijn eigen praktijk gestart.

Mijn visie gaat uit van het vermogen dat ieder mens heeft om invloed te hebben op het eigen welzijn. Veel mensen hebben het contact met hun lichaam min of meer verloren. Dat geldt in het bijzonder voor het bekkengebied, de basis voor bewegen en vitaliteit.

Wat bekkenfysiotherapie voor mij extra boeiend maakt is dat het vaak problemen betreft die in de taboesfeer liggen , terwijl ze een grote impact kunnen hebben.  Het geeft mij voldoening om mensen handvaten te geven waardoor ze zelf weer meer regie krijgen over hun functioneren .

Specifieke aandachtsgebieden

  • Seksuologische hulpverlening

Mijn specifieke interesse ligt in de seksuologische problematiek, omdat daar bij uitstek vele aspecten aan bod komen: fysieke, maar ook relationele, psychologische en emotionele.

Om mensen nog beter te kunnen begeleiden (of door te verwijzen) heb ik de opleiding seksuologische hulpverlening ( RINO) gevolgd.

  • Mindfulness

Vanuit persoonlijke interesse was ik al met Mindfulness in aanraking gekomen. Dit bleek een mooie aanvulling te zijn op mijn werk, zeker waar het seksuologische problematiek betreft .

Na het volgen van een opleiding tot Mindfulnesstrainer heb ik een aantal jaren  cursussen gegeven.

 

  • Lid van KNGF en NVFB.
  • Geregistreerd in het CKR ( Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie)                    en BIG ( 69033012604)