EEN NIET GOED WERKENDE BEKKENBODEM

Iedereen kan te maken krijgen met een niet goed werkende bekkenbodem. Bijvoorbeeld door bevalling, operatie, verkeerde toiletgewoonten, verkeerd oefenen, algemene afname van spierkracht, onvoldoende stabilisering van onderrug en bekken, overgang, negatieve ( seksuele) ervaringen. Daarnaast is de bekkenbodem bij uitstek gevoelig voor emoties en stress.

Problemen ontstaan als de bekkenbodem te zwak is, te gespannen, of niet op de juiste wijze wordt gebruikt. Dit kan leiden tot problemen met plassen, ontlasten, vrijen en/of pijnklachten.

Er is geen directe samenhang tussen de diverse klachten en de conditie van de bekkenbodem. Zo kan urineverlies of een verzakking samenhangen met zowel een zwakke als met een te gespannen bekkenbodem.

Voor een goede behandeling is het belangrijk te achterhalen wat er precies aan de hand is. Immers, ga je bij een gespannen bekkenbodem flink trainen dan worden de klachten waarschijnlijk alleen maar erger!

Daarom wordt na zorgvuldig onderzoek een individueel behandelplan opgesteld dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie.